Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

2016 - een TOUR, een BOEK en een FESTIVAL!

door Boele Ytsma op 13 januari 2016 om 21:53 over en
13 jan

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. Een jaar van succes en vreugde. Want 2015 was het jaar van het geweldige Planteneters Event en van mijn derde Vegan Award. Het jaar van indrukwekkende VIPdagen en THEMAdagen. Het jaar van de zeer succesvolle start van het online jaarprogramma BLOEI! Maar het was ook een jaar van tegenslag en verdriet. Het jaar van 4 maanden dagelijks video’s en daarna niet meer. Het jaar van de lancering én het vroegtijdige einde van de Academie voor Pioniers. En het jaar van drie persoonlijke verhuizingen, een loopblessure, ziekte in de familie en de scheiding van Heleen.

Het fundament van vitaliteit

Ja, 2015 was een jaar waarin ik op veel manieren mijzelf opnieuw moest uitvinden. Maar gelukkig was 2015 ook een jaar waarin ik goed voor mij bleef zorgen. Ik at gezond, ik bleef bewegen en goed ademhalen, ik sliep (meestal) goed en bleef mezelf voeden met wat mij inspireert en uitdaagt (zoals de tantra, waarmee ik dit jaar kennismaakte). In alle tumult en beweging bleef mijn lichaam bijzonder goed functioneren. Ik bleef energiek, krachtig en vitaal en kon zowel het succes en de vreugde als de tegenslag en het verdriet dragen.

Ik sta daar graag even bij stil. Je zult uit de omschrijving van afgelopen jaar begrijpen dat het soms bijzonder intensief is geweest. Het is in dergelijke tijden niet vanzelfsprekend dat je gezond blijft. Ik was me áltijd bewust van het feit dat mijn lichaam de voorwaarde is om verder te kunnen. Als ik niet goed voor mijn lichaam zorg, kan mijn lichaam niet voor mij zorgen. En dus bleven mijn voeding, beweging en rust absolute prioriteiten, wat er ook gebeurde.

Jaarprogramma BLOEI!

Dat is overigens ook één van de pijlers van het online jaarprogramma BLOEI! Aan de hand van twee levensveranderende vragen en zeven levensgebieden ga je daarin een jaar lang aan de slag met jouw vitaliteit. Je werkt aan de beste versie van jezelf. En in dat programma ga ik steeds weer terug naar de eerste van de zeven levensgebieden: je lichaam, je gezondheid, je voeding, je beweging, je ademhaling, je rust. Wát je ook in je leven wilt veranderen, je zult altijd bouwen op dit fundament van vitaliteit.

Daarna ga je ook met aandacht aan de slag met andere levensgebieden: je emotionele leven, je seksualiteit, je persoonlijke identiteit en zelfbeeld, je relaties, je scheppende vermogen, je denkkracht en je verbinding met alles wat het leven overstijgt. In al die levensgebieden kun je gaan bloeien. Maar dat vraagt tijd en aandacht. En dát is wat BLOEI! doet: een jaar lang leid ik je - van dag tot dag! - door deze levensgebieden heen. Het blijkt bij de talloze cursisten die afgelopen jaar begonnen zijn een bijzondere tocht te zijn.

De missie van 2016

En nu ik het toch over dat jaarprogramma BLOEI! heb – daar zal het in 2016 veel over gaan. Zeker, ik blijf Nederland uitdagen tot een plantaardig eetpatroon en zal alles doen om mensen daarin te ondersteunen. Ik ben én blijf De Planteneter. Met de stap naar een gezond en evenwichtig plantaardig eetpatroon zet je de belangrijkste veranderingen in beweging, zowel in je lichaam als in de wereld. Wie werkelijk goed wil doen, zal niet anders kunnen dan plantaardig eten!

Maar inmiddels reikt mijn missie veel verder: ik wil niet alleen dat mensen gezond en sterk worden door gezond te eten en te bewegen, maar ik wil dat ze mét die energie en vitaliteit zich gaan inzetten om de beste versie van zichzelf te worden. Want als mensen gaan bloeien en de beste versie van zichzelf worden, dan wordt de wereld een mooiere plek. Bloeiende mensen geven meer en dagen anderen uit hetzelfde te doen.

Deze missie vertaalt zich in 2016 in 3 nieuwe plannen waar inmiddels de fundamenten voor zijn gelegd:

1. In 2016 zal ik een TOUR houden DOOR NEDERLAND met een boeiende presentatie over de geheimen van persoonlijke bloei. Daarin komen de thema’s van het programma BLOEI! allemaal ter sprake. Op deze manier wil ik Nederland kennis laten maken met de veranderkracht van dit unieke jaarprogramma. Ik doe hiervoor, net als bij de lezingentour van De Plantenter, weer beroep op coördinatoren in het hele land. Binnenkort hoor je daar meer over.

2. In september 2016 zal er EEN NIEUW BOEK verschijnen van mijn hand. Afgelopen week heb ik de afspraken daarover met de uitgeverij gemaakt. De komende maanden zal ik dus veel tijd besteden aan het schrijven van dit boek. Ik hou je in blogs en video’s op de hoogte van de ontwikkeling van dit boek en ik verheug me zelf ontzettend op het maken ervan!

3. Eveneens in september zal ik in samenwerking met Anat Gringhuis het BLOOMING FESTIVAL organiseren. Een event zoals je dat kent van De Planteneter, maar dan groter, inspirerender en veelzijdiger. Een hele dag met een symposium in de ochtend, lezingen, workshops, proeverijen en presentaties in de middag, de hele dag een inspirerende markt en misschien ’s avonds zelfs een mooi dansfeest. De plannen worden op dit moment gemaakt.

En natuurlijk blijft De Planteneter je bieden, wat het al 3 jaar onafgebroken doet: wekelijks een inspirerende blog, elke week een nieuwsbrief met een mooi plantaardig recept van Anat, video’s, cursussen, VIPdagen en THEMAdagen. En er zijn zelfs nog een paar nieuwe plannen die ik nog niet met je kan delen.

Ook voor De Planteneter zal 2016 een jaar zijn van groeien en bloeien. Ik zie er met veel vertrouwen naar uit!

Boele Ytsma

P.S. Maak gratis en vrijblijvend kennis met BLOEI! en vraag de gratis 4-delige videocursus aan!

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!